U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Komende lezingen

Augustus 2017

 Lezing: Gender en seksuele oriëntatie

Landjuweel

Ruigoord

Augustus 2017

 Lezing: Psychische ziekten

Landjuweel

Ruigoord

Biografie Hylke

Dr. Hylke Vervaeke heeft altijd al een passie gehad voor wetenschappen. Op haar twaalfde sloot ze zich aan bij de Leuvense vereniging voor sterrenkunde 'Wega' en gaf ze een spreekbeurt voor basisschoolkinderen over zwarte gaten. Op dat moment is haar liefde voor het geven van lezingen begonnen. Rond haar vijftiende wist Hylke wat ze zou gaan studeren: biomedische wetenschappen, de biologie van het menselijk lichaam.

Na het behalen van haar Master of Science in de Biomedische Wetenschappen aan de Vrije Unversiteit Brussel (2001) vestigde Hylke zich in Amsterdam.

Hier was ze als onderzoekster betrokken bij de Netherlands XTC Toxicity Study (NeXT), een samenwerking tussen het Academisch Medisch Centrum Amsterdam, het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het Bonger Instituut.

In 2009 promoveerde ze aan de Universiteit van Amsterdam met een onderzoek naar de sociale context en gedragsmatige aspecten van xtc-gebruik (Initiation and continuation. Social context and behavioural aspects of ecstacy use). Vervolgens werkte ze bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem van het Trimbos Instituut. Ze is ook mede-auteur van het boek ‘Drugs en alcohol. Gebruik, misbruik en verslaving (2008).’

Hylke is sinds 2001 betrokken bij het het alcohol- en drugsvoorlichtingsproject Unity, waar ze al jarenlang de vrijwilligers traint.

Sinds 2008 is Hylke tevens docent Neurobiologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en het Amsterdam University College en geeft ze lezingen in binnen- en buitenland.